Cilt Bakımı Nedir, Hangi İşlemler Yapılır?

Cilt bakımı klasik ve medikal cilt bakımı olarak ikiye ayrılır;

Klasik Cilt Bakımı

25-30 gün arası cildi arındırmak ve canlandırmak amacıyla yapılan bir cilt bakımıdır. İşlem başlangıcında bakımı etkileyebilecek sağlık ile ilgili sorular sorulur, danışan ile konsültasyon yapılır. Daha sonrasında kişi işleme alınır ve yapılan cilt analizi doğrultusunda cildin tipi ve durumu arasında kullanılacak ürüne karar verilir ve bakım başlar. İşlem sonunda kişiye her ay Klasik Cilt Bakımı yaptırması gerektiği hatırlatılır.

Medikal Cilt Bakımı

6 ayda bir, 6-8 seanslar arasında yapılır. Bu medikal bakım; Dermapen, Hydrafacial, Radyofrekans, Enzim Peeling, Leke, Akne ve Anti-aging bakımlarını kapsar.

Dermapen

Dermapen’in çalışma prensibini yüzeyi ve derin dokuları uyararak cildi oluşturan doku katmanlarını harekete geçirmek olarak özetleyebiliriz. Micro yaraları iyileştirmek için aktifleşen bağ doku kolajen üretir ve bu sayede gençleşme, cildin doğal seyrinde elde edilir. Epidermisten dermise doğru bir cilt yenileme ve gençleştirme süreci böylece başlatılmış olur. Dermapen, direkt uygulandığı bölgede yüksek oranda ve bedenin kendi kaynaklarını kullanarak kolajen hücresi üretimini tetikleyerek hücre yenilenmesi sağlanır.

Etkileri

  • İnce kırışıklıklar
  • Lekeler
  • Akne scar izleri
  • Geniş gözenekleri sıkılaştırma
  • Ciltteki sarı solgun ifadeyi değiştirme

Hydrafacial

Cildi yenilemek, beslemek, arındırmak ve anti-aging etki sağlamak amacıyla uygulanan bir bakımdır.

Vakum başlığı ile dermabrazyon etkisi verir, uç kısmından çıkan ve seçilen bakım sıvısı ile  cildin gereken ihtiyacı karşılanır. Cildi fazla sebumdan (yağ) arındırır. Ardından kullanılan scrubber başlığı ile cildin komedon ve deri altı birikimleri temizlenir. İşlemin ilerleyen aşamalarında Anti-aging etkisi için RADYOFREKANS kullanılır ve doku altına serum iletilir. Doku altı 45 derece kadar ısıtılır ve kolajen aktivasyonu başlar.

Enzim Peeling

Bitki karışımının içinde mineral tuzları, demir, iyot, fosfor, potasyum, aliminyum ve çeşitli bitki özleri bulunur. Yoğun masaj eşliğinde uygulanır. Kan dolaşımı artar oksijen ile beslenme artar cilt yenilenir.

Vücut Bakımları

Bölgesel incelme işlemlerinde ise 8-12 seans periyotlarında ilerlenir. Kişinin öncelikle sağlık bilgileri için konsültasyon yapılır. Vücut ölçüleri alınır ve fotoğraflandırılır.

Kavitasyon

Bu sistem insanın işitme üst sınırından daha büyük bir frekansla döngüsel ses basıncının kullanılmasını içerir. Ultrasonic ses dalgalarıyla cilt altındaki fazla yağı parçalamayı hedefler. Ultrasound 50 yıldan fazla bir süredir tedavi edici bir araç olarak kullanılmaktadır. Bölgesel yağı azaltmanın çok akıllı bir yoludur çünkü yağı sıvıya dönüştürür ve daha sonra uygulamayı lenfatik drenaj ile izlediğinde idrarla doğal olarak vücuttan atılır. Ses dalgalarının yayılma hızını ortamın cinsi, yoğunluğu ve ısısı belirlemektedir.

Cryolipoliz

Yaygın olarak yağ dondurma olarak adlandırılan kriyolipoliz, vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikintilerini azaltmak için bulunan 2 başlık sayesinde vakumlanır ve -10 dereceye kadar 1 saat boyunca soğutulur. Soğuğa maruz kalan yağ hücreleri su tüketimi ile vücuttan atılır.

G5

G5 kas ve sinir sistemini uyarmakta yoğun vibrasyon (titreşim) etkisi ile kan dolaşımını ve lenf sisteminin dolaşımını arttırmaktadır. Doku altında titreşime bağlı bir ısı oluşturarak adipositleri kırma daha sonrasında ise titreşim etkisiyle lenf noktaları uyarılarak vücuttan lenfatik dolaşım ile atılmaktadır.

Kızılötesi Işık

İnfraruj, yani kızılötesi ışınlarla uygulanan zayıflama yöntemleri, 5 haftada 8 kilo vermenizi sağlacak kadar marifetli. Bu ışınların en büyük özelliği ise genellikle karın, basen ve kalça gibi bölgelerde toplanan inatçı yağlarla savaşmaları. Üstelik, bu ışınlarla çalışan cihazlarda selülit bakımı yaptırmanız da mümkün! Ayarlanabilen ısı seviyesi ile kişiye özel uygulama sağlıyor.

Lazer Uygulamaları

Lazer vücutta istenmeyen tüylerin yok edilebilmesi amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Kişi eğitimde kılın anatomisini, döngüsünü ve kimlere uygulanır ve kimlere uygulanmaz kısımlarını öğrenir.

Alexandrite

Melanin tarafından iyi tutulması açık tenli ciltlerde ve koyu renkli kıllara sahip olanlara avantaj sağlar. Fakat koyu deri rengi olanlara bazı problemlere, yanıklara sebep olabilir. Çok derine inmemesi bu lazerin diğerlerine göre daha az ağrılı olmasını sağlar.

Diode

Melanin pigmenti tarafından az tutulur. Bu durum koyu tenli ciltlerde de rahatlıkla uygulama kolaylığı sağlar. 4 Mevsim uygulanır. Başlığında bulunan buz soğukluğu etkisi sağlayan işlevi daha az acılı bir seans geçmesini sağlar. Küçük başlığı sayesinde tüm alanlarda rahatça çalışılır. Ütüleme olarakta adlandırılır.

IPL (Işik Teknolojisi-Foto Epilasyon)

Flash lamba teknolojisi lazerden farklı bir mekanizmaya sahiptir. Adından da anlaşılacağı üzere fotoğraf makinesinin flaş ışığına benzer bir kuvvetli ve farklı dalga boylarında ışık elemanları taşıyan yüksek enerjili bir ışık sistemidir. Diğer lazer çeşitlerinde tek dalga boyu kullanılırken IPL’de aralıklı dalga boyları mevcuttur.

ND-YAG Q-Swichted

1064nm dalga boyuna sahip olan lazerdir. Diğer lazer sistemlerine göre en derine iner ve bu yüzden en ağrılı epilasyon bu cihazla yapılır. Koyu tenli ciltlerde de oldukça başarılıdır. Fakat ağırlıklı olarak; kılcal damar tedavisi, kıl dönmesi gibi amaçlarla kullanılır.

İğneli Epilasyon

Lazer uygulaması melanin(renk) içeren kılları görüp onlarda tahribat oluşturur ve yok eder ama bu durum beyaz kıllarda değişir çünkü beyaz kıllarda melanin sentezi durmuştur. Bu sebeple lazer onları göremeyeceği için iğneli epilasyon tercih edilir. Harici olarak yüz bölgesinde geniş çalışma yerine bölgesel isteyenler içinde tercih edilen bir uygulamadır.

Kaş/Kirpik Lifting

6-8 hafta kalıcı olan bir işlemdir. Amacı kirpiklerde ve kaşlarda lifting etkisi yaratmaktır. Aşağı doğru uzamakta olan kirpikleri yukarı doğru kıvırır ve makeup ihtiyacı azaltılır. Kirpikler her zaman kıvrık bir görünümde olur. Kaş Lamimasyon ise dağınık, kıvrık ve aşağı doğru düzen kaşları yukarı sabitleme işlemidir. Yukarı sabitleme diye belirtmiş olsakta kişi kaşlarını istediği yöne doğru tara ve o taramada kaş sabit kalır. İçeriği gelişmiş olup kirpikleri ve kaşları besler.

İpek Kirpik

Kişinin kendi kirpikleri üzerine takılan kaşmir ve ipekten elde edilen yapay kirpiklerdir. Her kirpiğe tek tek takılır ve göz yapısına uygun kirpik tipi ve boyutu belirlenir. 2 hafta arayla bakımı yapılmalıdır. 4 haftada bir komple yenilenmelidir.

Temel Makyaj

Makyaj, kişinin isteği doğrultusunda kozmetik ürünler yardımı ile yüzdeki kusurları kapatmak, güzel yanlarını ortaya çıkartmak, değişiklik yaratmak, bakımlı ve güzel görünmek için yapılan uygulamalar bütünüdür.

Doğru makyaj için doğru sıralama kusursuz bir görünüme ulaşmayı sağlar. Bunun için sıralama; cilt temizliğinin ardından nemlendirici uygulaması ile başlar. Temizleme ve nemlendirme aşamasından sonra baz uygulaması yapılır. Ten makyajı, göz makyajı, maskara uygulaması, kaş şekillendirme, kontürleme ve aydınlatma, allık ve ruj doğru makyaj sıralamasıdır. Son olarak makyaj dayanıklılığı için sabitleme spreyi sıkılmalıdır.